Консорціум компанії «Татра-Юг» і Запорізького хлібокомбінату №1 переміг у тендері на постачання «Київпастрансу» 20 трамваїв, повідомляє AllTransUA.

Тендер оголосили ще у вересні 2019 року, пропозиції представили на початку лютого 2020 року. Проте оголосили переможця й уклали договір лише зараз.

Роль хлібокомбіната в цій угоді – фінансове забезпечення виконання кваліфікаційних вимог тендеру, пояснив транспортний експерт Іван Черниш. 

Такий вигляд матимуть трамваї

20 трамваїв коштуватимуть 24,9 мільйона євро без ПДВ. За умовами тендеру, довжина вагонів становитиме від 26 метрів, кількість посадкових місць – 60, а загальна пасажиромісткість – 300 пасажирів. Постачання першої партії трамваїв має відбутися протягом двох років із дати отримання авансу.


31 грудня 2020 року українська компанія «Татра-Юг» повідомила, що виграла тендер на постачання 20 нових трамвайних вагонів для Києва. 

Тоді в компанії зазначили, що контракт не підписали через скарги іншого учасника торгів. У тендері брали участь концерн «Електрон» і консорціум компаній «Белкоммунмаш» та БКМ-Україна. Хто саме скаржився на перемогу компанії «Татра-Юг», тоді не повідомили. 

Трамваї для «Київпастрансу» мають закупити за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Раніше «Татра-Юг» показала свій новий низькопідлоговий трамвайний вагон, який майже готовий до роботи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото«Татра-Юг»