Грузія з 1 березня 2021 року відкриває кордон для громадян України. Для вʼїзду потрібно мати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений за 72 години до прибуття, повідомляє «Эхо Кавказа».

На третій день перебування в Грузії туристи мають пройти повторне тестування за свій кошт. Потрапити до країни можна лише літаком. Сухопутні кордони для іноземців залишаються закритими.

Нові правила діятимуть також для громадян Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Росії та Білорусі.

Станом на 24 лютого Грузія перебуває в переліку «червоних» країн, до яких українцям рекомендують не подорожувати. Після повернення з Грузії треба зробити тест на коронавірус або піти на самоізоляцію на два тижні. 


У березні 2020 року через коронавірус Грузія закрила кордони для іноземців і припинила авіасполучення в усіх напрямках. Кордони мали відкрити з липня 2020-го, але згодом у країні продовжили локдаун.

З 1 лютого Грузія почала поступово поновлювати повітряне сполучення. Тоді послаблення торкнуло туристів з Ізраїлю, країн Перської затоки та ЄС. Також до країни почали пускати іноземців, які вакцинувалися (отримали дві дози) від COVID-19 будь-якою вакциною.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі