Приморський районний суд міста Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до 7 років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Суд визнав винним Стерненка у викраденні ексдепутата Сергія Щербича у 2015 році, розбої та зберіганні зброї

Також суд вирішив конфіскувати половину майна активіста. Наразі Стерненка відправили до СІЗО. Він із вироком суду не погоджується й подаватиме апеляцію.

Що за справа 

Справу розглядали протягом майже п’яти років. Стерненку інкримінували викрадення тодішнього депутата однієї з районних рад Одеської області Сергія Щербича, розбійний напад на нього й незаконне зберігання зброї.

Стерненко називав справу сфабрикованою. За його версією, у 2015 році до нього з обшуками прийшли правоохоронці, «вивезли до відділення» й того ж дня взяли під варту. Пізніше Стерненко вийшов під заставу. Щодо зберігання зброї він заявляє, що добровільно видав правоохоронцям пневматичний пістолет, колекційний ніж і шумовий пістолет. Останній експерти начебто визнали вогнепальною зброєю.

Активіст пов’язує цю справу з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, оскільки потерпілий Щербич є членом партії мера «Довіряй ділам» і нібито його другом.

Сам Щербич каже, що його викрали, били, катували та вимагали відмовитися від депутатського мандату районної ради. Одним з учасників викрадення, за його словами, був саме Стерненко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Сергій Стерненко, Facebook