Із червня 2021 року школяркам у Новій Зеландії безкоштовно видаватимуть засоби інтимної гігієни, потрібні під час менструації, повідомляє BBC із посиланням на прем’єр-міністерку країни Джасінду Ардерн.

Таке рішення ухвалили, оскільки молодь пропускає навчання через те, що не має грошей на засоби інтимної гігієни під час менструації. За словами премєрки, кожна 12-та школярка в Новій Зеландії пропускала через це заняття.  

Тому уряд вирішив забезпечити учениць цими засобами. У такий спосіб хочуть боротися з бідністю, підвищити відвідуваність школи та позитивно вплинути на добробут дітей, каже Ардерн. 

Ця ініціатива обійдеться Новій Зеландії у 18 мільйонів доларів на період із червня 2021 року до 2024 року.


У 2018 році Шотландія стала першою країною, яка вирішила безкоштовно забезпечувати предметами особистої гігієни всіх студентів. А у 2020 році Шотландія стала першою країною, де всіх жінок вирішили забезпечити безкоштовними засобами інтимної гігієни в громадських місцях, клубах та аптеках.

У Великій Британії теж почали розповсюджувати засоби інтимної гігієни в початкових і середніх школах. Кілька штатів США також ухвалили закони, які передбачають безкоштовне надання цих товарів у школах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі