Міністерство охорони здоров’я запустило сайт про вакцинацію проти коронавірусу, де зібрана інформація про етапи щеплення й препарати, які має отримати Україна.

На сайті можна знайти базову інформацію про COVID-19 і вірус SARS-CoV-2. Там розписані етапи вакцинації населення та групи людей, які передусім претендують на щеплення. Згідно з даними на першому етапі мають вакцинувати 367 тисяч людей.

Є інформація про те, де робитимуть щеплення, які препарати будуть для цього в Україні, а також про підготовку персоналу для вакцинації.

Перша версія сайту містить базову інформацію. До кінця лютого в МОЗ обіцяють доповнити сайт двома розділами: для широкого загалу та зі спеціалізованою інформацією для медиків.

Після початку імунізації на сайті буде статистика про перебіг вакцинації. Обіцяють, що всі дані будуть оновлюватися майже в режимі реального часу. Згодом там з’явиться можливість запису на вакцинацію від COVID-19 для пріоритетних груп.

В Україні вже працює інформаційний сайт covid19.gov.ua і національний контакт-центр МОЗ із питань COVID-19. Номер гарячої лінії: 0 800 60 20 19.


Вакцинація в Україні має початися вже в лютому 2021 року. Спершу Україна має отримати 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX, а також 12 мільйонів доз AstraZeneca та NovaVax.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі