Усі громадяни та резиденти Великобританії й Ірландії, які прибувають у країну після перебування в країнах із високим рівнем поширення коронавірусу, тепер повинні самоізолюватись у готелях на 10 днів, пише BBC.

У червоному списку Британії 33 держави, після поверення з яких потрібен карантин у готелі. Серед цих країн – Португалія, Бразилія та ПАР.

Нові карантинні правила передбачають тест на коронавірус, зроблений перед польотом; бронювання кімнати в спеціально визначеному карантинному готелі; оплата 1750 фунтів стерлінгів. У цю суму входить трансфер, проживання та повторне тестування.

Британці реагують на нововведення по-різному. Одні не розуміють, для чого їм така самоізоляція за 1750 фунтів, якщо вони мають негативний тест. Інші кажуть, що карантин у готелі виправданий і корисний для загальної безпеки. 

У такий спосіб у Великій Британії хочуть запобігти потраплянню в країну нових штамів коронавірусу.


2 грудня 2020 року Велика Британія стала першою європейською країною, що схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer і BioNTech. Країна придбала 40 мільйонів доз.  8 грудня 2020 року там почали вакцинацію населення в 50 медзакладах країни. 

Також у грудні 2020 року у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу SARS-CoV-2. За попередніми даними, він є на 70% заразнішим, ніж первинний варіант. Через це в Британії запровадили додаткові обмеження, а інші країни припинили авіасполучення з Великою Британією. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі