11 та 12 лютого в Києві не працюватимуть школи та дитсадки через кількаденний снігопад, повідомляє КМДА.

«Останні дні техніка та комунальники працюють на межі можливостей, але негода не відступає, і, на жаль, прогноз на найближчі дні невтішний. Ми ухвалили оперативне рішення, що дасть змогу максимально розвантажити транспортні шляхи та мінімізувати паркування вздовж доріг, щоб дорожники могли без перешкод прибирати сніг», – кажуть у КМДА.

Міська влада закликала керівників приватних компаній і держустанов дозволити за можливості батькам неповнолітніх дітей працювати в ці дні дистанційно.

«Тільки в столиці на сьогодні загальна кількість педагогічного персоналу разом із дітьми – майже 500 тисяч осіб. А це й логістика до місць навчання та роботи, і велике навантаження на транспортну систему міста. Тому припинення очного навчання на два дні стане реальним розвантаженням столичних автошляхів», – пояснюють у КМДА.

За інформацією Департаменту освіти та науки, усі педагогічні колективи готові організувати навчання в дистанційному режимі.


10 лютого через сніг у Києві збився з графіку наземний транспорт. «Київавтодор» просить містян за можливості не використовувати власні авто під час снігопаду.

За прогнозами Укргідрометцентру, снігопади в Києві триватимуть до 13 лютого.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА