На вулиці Хрещатик проведуть капітальний ремонт, у межах якого планують облаштувати смуги громадського транспорту. Про це йдеться в протоколі наради з питань визначення схеми організації дорожнього руху на Хрещатику, який опублікував киянин Сергій Пасюта.

Смуги для громадського транспорту можуть з’явитися між вулицями Трьохсвятительською та Михайлівською й між бульваром Тараса Шевченка та вулицею Богдана Хмельницького. Під час проєктування смуг вирішили врахувати ширину крайньої лівої смуги руху на Хрещатику в обидві сторони по 2,75 метра.

Крім цього, розглядають можливе створення двосторонніх велодоріжок на тротуарах вулиці. Однак остаточного проєкту робіт ще немає.


Оновлюватимуть вулицю комплексно. Планують відремонтувати інженерні мережі (колектор дощової каналізації та комунікаційний колектор), замінити покриття тротуарів і дороги. Також хочуть оновити зовнішнє освітлення, озеленити вулицю й облаштувати систему зрошування.

Крім цього, на Хрещатику з’являться додаткові наземні пішохідні переходи на перетині з вулицею Прорізною й на перетині з вулицею Михайлівською та мережі відеоспостереження.

Коли почнеться реконструкція, поки не відомо. Це пов’язано з пандемією, а також реалізацією інших важливих інфраструктурних для міста об’єктів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Анна Бобирєва для The Village Україна