Новозбудований студентський гуртожиток вводять в експлуатацію на вулиці Кіото, 19. Там житимуть студенти Київського національного торговельно-економічного університету, повідомляє Офіс президента.

За словами ректора КНТЕУ, через щорічне збільшення кількості вступників старі гуртожитки вже перенаселені, тож відкриття гуртожитку №7 має вирішити цю проблему.

Нову будівлю вже обладнали системою пожежної безпеки, підключають до систем водопостачання й електромережі. Також тут уже працює безкоштовний для студентів Wi-Fi. Для маломобільних людей облаштували пандуси та ліфти.

До комплексу гуртожитку входить 4-поверховий соціально-побутовий блок із приміщеннями для самопідготовки та навчання студентів, коворкінгу, спорту (тренажерна зала, зала для фітнесу, більярду, настільного тенісу) та дозвілля (кінотеатр, медіастудія, студія звукозапису, репетиційні зали), пральня, медичний ізолятор і перукарня.

В Офісі президента також повідомили, що у 2021 році мають затвердити Концепцію державної програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків, а також запустять Єдину міжвідомчу електронну платформу для набору іноземних студентів.


У Києві облаштували соціальні квартири для сиріт віком від 18 до 23 років, щоб допомогти їм адаптуватися до самостійного життя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Офіс президента