У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4534 про заборону реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах. Зокрема:

  • на пішохідних доріжках та алеях;
  • на велосипедних доріжках;
  • на відстані менш ніж 10 метрів від краю смуги автомобільних доріг загального користування та над проїжджою частиною автомобільних доріг.

Автори законопроєкту вважають, що реклама на дорогах відвертає увагу водіїв, перешкоджає оцінці дорожньо-транспортної ситуації, особливо через їхнє яскраве освітлення в темну пору доби.

Законопроєкт отримав оцінку від Комітету з питань інтеграції України до ЄС. У висновку йдеться про те, що документ не суперечать міжнародно-правовим зобов’язанням України.


Також Комітет із питань інтеграції України до ЄС дав позитивну оцінку законопроєкту №3006, який передбачає заборону «акустичного насильства» в громадському транспорті.

Він покликаний захистити пасажирів від нав’язливої музики. Якщо депутати його підтримають, у громадському транспорті в Україні ЗАБОРОНЯТЬ ВМИКАТИ МУЗИКУ чи фільми через динамік чи гучномовець – дозволятимуть лише оголошувати інформацію про поїздку. Кожен пасажир зможе слухати музику чи дивитися фільми ЧЕРЕЗ НАВУШНИКИ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Київавтодор»