Папа Римський Франциск вперше в історії призначив жінку в Синод єпископів, повідомляє Vatican News. Нею стала сестра Наталі Бекварт.

Наталі Беккарт – французька католицька сестра, член конгрегації Ксав'єр. З 2008 по 2018 рік вона керувала Національною службою євангелізації молодих людей та покликань (SNEJV) в межах Єпископської конференції Франції . У 2019 році вона була призначена консультанткою Єпископського Синоду.

Сестра Наталі Бекварт. Фото: вікіпедія

Тепер сестра Наталі Бекварт стала однією із заступників секретаря Архієрейського Синоду. Вона отримала право голосу в Синоді. Зокрема, Архієрейський Синод обговорює з Папою питання управляння в Католицькій церкві і дає поради.

Сестра Наталі Беккарт (праворуч) на Синоді Єпископів у жовтні 2018 року. Фото: вікіпедія

Сама сестра Бекварт сказала, що її призначення показує довіру до жінок у церкві.


До цього жінки не були членкинями Синоду. Рішення Папи Римського Франциска про призначення сестри Бекварт стало першим за всю історію католицької церкви.

Папа Римський Франциск поступово розширює права жінок у католицькій церкві. Зокрема, у 2020 році він призначив шістьох жінок на керівні посади у фінансову раду Ватикану. А також Папа надав керівні посади жінкам у МЗС і пресслужбі  Ватикану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: вікіпедія