Вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, якою збираються щеплювати українців, схвалило для загального застосування Державне управління з контролю за фармацевтичною продукцією Китаю, повідомляє Reuters.

Держуправління умовно схвалило препарат. Це означає, що вакцину дозволили для загального використання, базуючись на результатах двомісячних клінічних випробувань в інших країнах. Остаточні дані аналізу Sinovac Biotech ще не отримала. 

Що відомо про Ефективність вакцини

Вакцину Sinovac тестували у різних країнах, зокрема в Бразилії, Туреччині та Індонезії, де вона показала різний рівень ефективності. Результати досліджень опублікували окремо й без достатніх деталей.

У Бразилії вакцина була визнана ефективною на 50,65%. У дослідженні брали участь 12 396 медпрацівників віком від 18 років. Також випробування показало 83,7% ефективності в запобіганні легких випадків COVID-19 і 100% ефективності щодо важкого та помірно важкого перебігу хвороби.

Рівень ефективності у Туреччині склав 91,25%, а в Індонезії 65,3%.

Sinovac Biotech друга вакцина від коронавірусу після Sinopharm, схвалена для загального користування в Китаї. Раніше її вже використовували в Китаї для груп підвищеного ризику інфікування.


Україна закупить 1,913 мільйона доз вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech. Одна доза коштуватиме 504 гривні. У МОЗ пояснили, що перша партія вакцини надійде до України впродовж 30 днів після офіційної реєстрації препарату в Китаї чи інших країнах.

Вакцина Sinovac Biotech (CoronaVac) є інактивованою вакциною, яка випускається у шприці та зберігається за температури від +2°С до +8°С.

Також Міністерство охорони здоров’я України отримало підтвердження на постачання 12 мільйонів доз вакцин від COVID-19 виробництва компаній AstraZeneca та Novavax. МОЗ планує старт вакцинації населення від COVID-19 на середину лютого 2021 року. 

52% українців не готові робити щеплення від COVID-19, навіть якщо вакцина буде безкоштовна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі