185 німецьких акторів та акторок зробили спільний камінг-аут: зізнались у своїй гомосексуальності, бісексуальності або трансгендерності, повідомляє The Hollywood Reporter.

Спільну заяву про камінг-аут опублікував німецький журнал Süddeutsche Zeitung, після чого акторів публічно підтримав, зокрема, кінофестиваль Berlinale.

«Ми ідентифікуємо себе як лесбійки, геї, бі-, транс, квір, інтерсексуали та небінарні люди. До цього часу ми не могли відкрито говорити про наше приватне життя, не боячись наслідків для нашої кар'єри. Тепер із цим покінчено! Ми разом робимо цей крок, щоб привернути до цієї проблеми увагу широкої публіки», – йдеться у спільній заяві акторів.

Серед тих, хто відкрито розповів про свою сексуальну ідентичність – Марк Вашке («Пітьма»), Годехард Гізе і Удо Замель («Вавилон-Берлін») і Карін Ханжевскі («Місце злочину»).

«Я хотіла пройтись по червоній доріжці з коханою жінкою, але мені наполегливо не рекомендували це робити, бо це зіпсує мою кар'єру», – говорить акторка Емма Бадінг, номінована на Emmy Awards у 2020 році.

Учасники камінг-ауту закликали змінити ставлення до представників ЛГБТ-спільноти та частіше запрошувати їх на зйомки нових фільмів.

Учасники спільного камінг-ауту в Німеччині

Тим часом в Україні нардепи просять прем’єр-міністра вилучити з бібліотек комікс «Принцеса+принцеса: довго і щасливо», який «пропагує одностатеві стосунки».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Süddeutsche Zeitung