Журналісти програми «Схеми» випустили розслідування про те, як президент України Володимир Зеленський 29 січня 2021 року влаштував вечірку на честь свого дня народження за участю понад 20 осіб.

Як виявили журналісти, святкування дня народження Зеленського відбулось у будинку за адресою Грушевського, 9–А, у Києві, у квартирі з терасою, яка, відповідно до реєстру речових прав на нерухоме майно, належить співвласнику студії «Квартал-95», соратнику й бізнес-партнеру Ігоря Коломойського Тімуру Міндічу. Родина Зеленського має апартаменти в цьому ж будинку, оформлені на кіпрську фірму дружини президента Олени Зеленської.

Серед гостей журналісти помітили представників влади – першого помічника президента Сергія Шефіра, голову Офісу президента Андрія Єрмака, його заступника Кирила Тимошенка й, імовірно, міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Також на святкуванні, за даними «Схем», були учасники «Кварталу-95» Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Олена Кравець, Міка Фаталов, Валерій Жидков, Степан Казанін, Артем Гагарін і режисер серіалу «Слуга народу» Олексій Кірющенко.

Через вікно «Схеми» помітили, що на вечірці були музиканти, перед гостями виступали люди, схожі на акторів «Кварталу-95», а Зеленський співав із чоловіком, схожим на Євгена Кошового.

Розслідування «Схем» щодо святкування дня народження Володимира Зеленського

За підрахунками журналістів, святкування тривало майже вісім годин. Увесь цей час довкола будинку на Грушевського чергували поліцейські та співробітники УДО.

Загалом журналісти нарахували на вечірці приблизно 30 гостей. Жоден із них, ідеться в розслідуванні, не був у захисній масці ні в квартирі, ні на виході з будинку, ні сідаючи в таксі.

Водночас з 25 січня до 28 лютого 2021 року в Україні діють чергові карантинні заходи, які забороняють проведення масових заходів, зокрема концертів, у яких бере участь більше 20 осіб і не дотримана дистанція в півтора метра.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в коментарі «Схемам» підтвердив, що будь-які святкування за участю понад 20 осіб, навіть якщо вони відбуваються на квартирі, підпадають під заборону. Порушенням є й користування таксі без маски: «Це масовий захід. Так. І викликається поліція. Є порушення карантину. Таксі прирівнюється до громадського транспорту. Тобто пересування поза межами власного автомобіля. Тому потрібно бути в масці, як і водій».

Актор «Кварталу-95» Олександр Пікалов підтвердив інформацію про святкування дня народження Зеленського, але заявив, що на ньому не було музикантів і що актори його студії не виступали. Крім того, він сказав, що, коли він там був, «там не було одночасно стільки осіб».


Президент Володимир Зеленський неодноразово закликав громадян носити маски, дотримуватися соціальної дистанції та правил карантину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Володимир Зеленський, Facebook