Державна архітектурно-будівельна інспекція України видала ТОВ «Вуд Гейтс» дозвіл на зведення будинку на вулиці Відпочинку, 25, у Святошинському районі Києва. З березня 2020 року ділянка, на якій планується будівництво, арештована в межах кримінальної справи про знищення дубів.

Як свідчать дані порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, будинок на ділянці площею 0,26 гектара матиме 21 поверх, загальна площа квартир – майже 8000 м².

У грудні 2020 року ДАБІ двічі відмовила ТОВ «Вуд Гейтс» у дозволі на будівництво на вулиці Відпочинку, 25. Причинами такого рішення було, зокрема, те, що будинок не відповідає містобудівним умовам й обмеженням по висоті та максимально допустимій щільності населення й відсотку забудови. Також у проєкті не вказали нормативів щодо прибудинкових майданчиків, паркомісць, мінімальних площ житлових приміщень у квартирі тощо.

Як свідчать дані порталу, у січні 2021 року дозвіл забудовнику видали на підставі старої експертизи проєкту будинку. У вересні та жовтні 2020 року столична ДАБК неодноразово повертала фірмі «Вуд Гейтс» документи на доопрацювання. І в цих документах фігурує експертиза проєкту від 26 квітня 2019, яку проводила компанія «Українська будівельно-технічна експертиза». Ця ж експертиза вказана в дозволі ДАБІ за 29 січня.

Експертизу проводив Юрій Харчун

Будівництво планують на ділянці, яка з березня 2020 року арештована через знищення дубів. Ідеться про те, що під їхнє коріння розливали нафтопродукти. У 2010 році власником цієї ділянки став кооператив «Світ житла». У квітні 2018 року кооператив отримував містобудівні умови й обмеження на забудову ділянки. У 2020 році вона перейшла у власність ТОВ «Вуд Гейтс».

Проти забудови на вул. Відпочинку, 25, протестують жителі навколишніх будинків. Вони кажуть, що ділянка є прилеглою територією до їхніх будинків, а також там проходять підземні води, що є загрозою для будівництва.

Власником ТОВ «Вуд Гейтс» є ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Новос», який належить Ігорю Сірику, пишуть «Наші гроші». Це колишній депутат Полтавської обласної ради від «Батьківщини», власник компанії Novos Development, що зводить чотири житлові комплекси в Полтаві.

Ігор Сірик із дружиною Вікторією Сірик і Ганною Фоміною з 2018 року стали співвласниками обслуговувального житлово-будівельного кооперативу «Світ житла». Генпідрядником будівництва є ТОВ «Систем-Буд», власником якого є Євгеній Токарєв.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі