У Києві планують встановити 12-метрову медіаскульптуру кита, зроблену з переробленого пластику.

Інтерактивне сяйво «Київського кита» змінюватиметься залежно від якості повітря в Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та фаз місяця, які впливають на рівень припливів.

«Київський Кит» сприятиме формуванню навичок сортувати та перероблювати сміття, створенню нової екологічної культури, і драйвити його буде наше креативне рішення – перетворити сортування й перероблення в колективний арт», – пояснює автор скульптури Валерій Коршунов.

До створення скульптури може долучитися кожен містянин, зокрема, здавши для цього пластик. За новинами проєкту можна слідкувати на його сторінці.

Організатори підкреслюють, що, за даними ООН, до світового океану щороку потрапляє 13 тонн пластику. Згідно з дослідженнями, до 2050 року в океані вага всього пластикового сміття може перевищити вагу його жителів. Але пластик може стати корисним ресурсом, якщо здавати його на перероблення.


Щоб зменшити негативний вплив на екологію, деякі країни почали вводити обмеження на використання пластику. Наприклад, використання пластикових пакетів заборонили вже в Південній Кореї, Молдові, Таїланді, Нью-Йорку, Чилі та Німеччині.

У 2019 році український уряд підтримав законопроект 2051-1, який передбачає обмеження використання пластикових пакетів в Україні з 2022 року. Документ очікує на друге читання в парламенті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі