Компанія A Development показала концепцію ревіталізації території поряд із заводом «Арсенал» у Києві в межах проєкту A-Station. Вона передбачає будівництво офісного центру поряд із будівлею колишньої військової комендатури.

«Будівлю колишньої військової комендатури реставрують і в її приміщеннях будуть розташовані декілька форматів «Холдингу емоцій !FEST», IT-школа для підлітків та офіси», повідомила компанія A Development у коментарі The Village Україна.

Біля будівлі колишньої військової комендатури хочуть побудувати офісний центр

Поряд із будівлею комендатури відповідно до концепції можуть побудувати офісний центр із скляним фасадом, заввишки не більше 25 метрів. Його хочуть поєднати з історичною будівлею скляним навісом. Цей елемент матиме власні опори та не навантажуватиме історичну будівлю, сказали в компанії.

Офісний центр планують з’єднати з будівлею комендатури скляним навісом

В A Development підкреслили, що концепція не є остаточно затвердженим проєктом, вона ще буде обговорюватися та дороблятися.

Також компанія продовжує роботи з реставрації Арсенальної площі. Наприкінці 2020 року відкрили першу чергу робіт, попереду друга. Вона передбачає не тільки відновлення мощення й озеленення, а й створення сухого фонтана й «амфітеатру».

Концепція ревіталізації території поряд зі станцією метро «Арсенальна»

За даними девелопера, на реставрацію Арсенальної площі піде приблизно 75 мільйонів гривень. 


Проєкт A-Station – це проєкт ревіталізації та редевелопменту історичних корпусів заводу «Арсенал» і будівлі колишньої військової комендатури, який реалізує компанія A Development. Наразі відреставровано 1, 5, 7 корпуси, завершується реставрація 12 корпусу та будівлі військової комендатури. Кожний корпус отримав сучасну функцію: в одному відкрили фудхол Kyiv Food Market. У сусідніх будівлях почала роботу низка ресторанів, офісів та освітній хаб. Також тут відкрили коворкінг Creative States і бістро Zweig.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Зображення: концепція ревіталізації території поряд з Арсенальною площею; A Development