Мадрид пропонує внести до груп, які мають пріоритетне право на щеплення від коронавірусу, офіціантів, таксистів і касирів. Про це сказала лідерка регіону Ізабель Діаз Аюсо, пише El Pais.

За її словами, це треба зробити щойно вакцини стануть доступнішими для ширшого кола людей.

«Ми аналізували можливість прискорити вакцинацію серед працівників сфер, у яких вони піддаються більшому ризику  це вчителі, таксисти, касири в супермаркетах, офіціанти. Але першочерговим завданням є отримання вакцин для найбільш вразливих людей», сказала Ізабель Діаз Аюсо.

Хто має пріоритетне право на вакцину в Іспанії, вирішує Міністерство охорони здоров’я, а не регіональні уряди. Першочергово мають щепити мешканців і персонал будинків для літніх людей, медиків та осіб, які отримують допомогу від соціальних служб удома.

У Мадриді 14-денний рівень захворюваності становить 993 випадки на 100 000 людей. У регіоні до 21:00 працюють ресторани й бари. З 22:00 – комендантська година. Адміністрація Мадрида вважає, що закриття сфери лише додає економічних проблем. В інших регіонах такий підхід критикують і вводять жорсткіші обмеження для ресторанного сектору.


В Україні заплановано п’ять етапів вакцинації населення від коронавірусу. Вони охоплюють 20212022 роки. Усього МОЗ виділяє дев’ять пріоритетних груп населення, яких вакцинуватимуть першочергово. Серед них, зокрема, медики, військовослужбовці, люди старші 60 років, освітяни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі