Київський ТРЦ Ocean Mall планують відкрити 1 вересня 2021 року. Про це в коментарі The Village Україна повідомив бізнесмен і девелопер Вагіф Алієв.

«Ocean Mall ми відкриваємо 1 вересня», – сказав він.

За його словами, у ТРЦ буде працювати ще один магазин IKEA. 

На питання, чому з проєкту вийшла мережа «Планета Кіно», він сказав: «Планета Кіно» мене взагалі не цікавить. Мене цікавлять тільки H&M, Zara, Chanel, IKEA – усі ці марки».

Утім представник компанії IKEA в Україні сказав The Village Україна, що договір про відкриття магазину в ТРЦ Ocean Mall (як і в будь-якому іншому ТРЦ) поки не підписали.


Київський ТРЦ Ocean Mall, у якому мав бути перший в Україні магазин IKEA, хотіли відкрити ще 1 вересня 2019 року біля станції метро «Либідська».

Проти зведення цього ТРЦ виступали активісти руху Save Kyiv Modernism. На їхню думку, будівництво загрожувало будівлі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації, так званій «Літаючій тарілці».

Девелопер Вагіф Алієв запевняв, що під час будівельних робіт «Тарілку» реконструюють. Утім автор проєкту будівлі, архітектор Флоріан Юр’єв казав, що з ним не узгоджували реконструкцію й презентував свій проєкт відновлення. Представники ТРЦ Ocean Mall пообіцяли не перетворювати «Літальну тарілку» на вхідну групу до ТРЦ та погодилися на часткову реалізацію авторського проєкту.

Восени 2020 року «Літаючу тарілку» внесли до реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва. Це означає, що будівлю не можна видозмінювати, а тільки реставрувати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: візуалізація інтер’єру ТРЦ Ocean Mall; Urban Expert