Українська команда інженерів, фізиків, астрономів FireWay перемогла в міжнародному космічному хакатоні NASA Space Apps Challenge 2020 у номінації «Краще використання технологій», повідомляє один із учасників Роман Малькевич.

Команда FireWay. Фото: Роман Малькевич, Facebook

Команда створила універсальний космічний конектор. Його особливість у тому, що він дозволяє заправляти супутники одразу на орбіті та продовжує їхній термін служби, пишуть на сайті NASA.

Презентація космічного коннектора

Це важливо, оскільки супутник може працювати близько 15 років, але коли паливо закінчується, супутник перестає виконувати функції. Винахід українців може вирішити цю проблему дозаправкою.


FireWay – це група молодих українських учених. Туди входять інженери, астрономів і фізики: Роман Малькевич, Олена Компанієць, Іван Гришко, Максим Копицький, Дмитро Іванников і Кирило Андрієць.

NASA Space Apps Challenge – це щорічний міжнародний хакатон, який уперше відбувся у 2012 році. У ньому беруть участь науковці (інженери, програмісти, дослідники космосу). В Україні хакатон почали проводити у 2016 році. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: FireWay

Фото: Роман Малькевич, Facebook