Репер Курган заспівав кілька своїх пісень у Національній бібліотеці імені Вернадського в межах проєкту Zmova.

Проєкт Zmova від культурної агенції kontrabass promo – це серія музичних лайвів про старі культурні локації Києва, які зараз потребують фінансової та комунікаційної допомоги. Перший такий сюжет знімали в Національному художньому музеї з гуртом Hyphen Dash, усього планують зробити чотири відео.

Бібліотека Вернадського найбільша в Україні, її фонд налічує понад 16 мільйонів літературних екземплярів. Зараз вона працює над їхнім оцифруванням.

«Враховуючи сучасні інформаційні процеси, навряд чи коли-небудь вдасться повернути самим приміщенням бібліотек таку ж популярність, як раніше. Але чому не зробити ці красиві історичні приміщення культурними осередками? Можливо, удасться почати саме з вернадки», – говорить співавторка ідеї проєкту Катерина Войчук.

Проєкт Zmova реалізували за підтримки Українського культурного фонду.

Автори ідеї – Юра Базака, Катя Войчук і Катя Андрієнко. Інтерв’юером та автором усіх чотирьох історій був Євген Гордєєв.


Курган – це сольний проєкт учасника гурту Курган & Agregat Євгена Володченка. Він випустив свій перший мініальбом «Бібліотека странних знаній» у 2018 році. У 2020 році вийшла його сольна поетична відеоробота «Шепоче».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Zmova