Заборгованість киян за комунальні послуги, зокрема опалення та гарячу воду, становить приблизно 4 мільярди гривень. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, заборгованість вища, ніж у минулі роки. Тому, на його думку, підвищення ціни на газ може «призвести до соціального вибуху».

Він нагадав, що Асоціація міст України провела зустрів урядовцями та депутатами, на якій обговорювали питання ціни на газ для населення й компенсації різниці між фіксованою та ринковою ціною на газ для підприємств-постачальників газу.

«У жодному разі питання компенсації не може бути покладене на місцеві бюджети. Адже 4 мільярди гривень за опалювальний сезон тільки в Києві – це непідйомна сума для міста. Це може призвести до банкрутства комунальних підприємств теплопостачання», – заявив Кличко.


Кабінет міністрів на засіданні 18 січня встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 гривні за кубометр. Це означає, що постачальник не може зробити тариф на газ вищим за цю граничну ціну. Тариф запроваджений до завершення опалювального сезону або до закінчення карантину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі