Кіпр не буде відкладати відкриття кордонів для громадян 56 країн, зокрема України, заплановане на 1 березня. Про це повідомляє Міністерство туризму Кіпру.

До списку 56 країн, громадянам яких дозволять в’їзд, входять країни Європейського Союзу та Європейської економічної зони, а також Україна, Велика Британія, Росія, Ізраїль, Білорусь, Єгипет, Йорданія, Ліван, ОАЕ та Саудівська Аравія.

Залежно від епідеміологічної ситуації ці країни будуть відносити до «зеленої», «помаранчевої» та «червоної» зони (якщо ситуація мінятиметься, то країну переміщатимуть з однієї зони в іншу).

Мандрівникам із країни, яку віднесуть до «зеленої» зони, не потрібно буде робити тестів на коронавірус для того, щоб приїхати до Кіпру. Туристам із «помаранчевої» зони потрібно буде зробити ПЛР-тест за 72 години до прильоту. А для громадян із країн «червоної» зони – зробити тест за 72 години до прибуття на Кіпр та іще раз ПЛР-тест після прильоту (усе за власний кошт).

Туристів, у яких під час подорожі буде позитивний результат на коронавірус, помістять в окремі заклади. Їм покриють усі витрати на проживання, їжу, напої та ліки.


До 1 березня 2021 року іноземці можуть в’їжджати до Кіпру тільки за умови, якщо пройдуть 14-денну ізоляцію після прибуття.

У грудні 2020 року Кіпр повідомив про намір відкрити кордони та скасувати 14-денну ізоляцію. Однак через виявлення нового штаму коронавірусу це рішення могли переглянути.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Ларнака, Кіпр; Hert Niks