Міжнародний олімпійський комітет і японський уряд спростували інформацію про рішення скасувати змагання у 2021 році, пише CNN.

«Деякі новини, що розповсюджуються сьогодні, стверджують, що уряд Японії приватно дійшов висновку, що Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати через коронавірус. Це категорично неправда. Усі залучені сторони працюють разом, щоб підготуватися до успішних Ігор цього літа», ідеться в заяві МОК.

Прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа сказав, що Ігри «стануть символом людства, що подолає новий коронавірус, і шансом продемонструвати відбудову Японії від руйнівного землетрусу та цунамі у світі у 2011 році».

Організатори Олімпіади в Токіо додали, що підготовка до змагань триває.

«Сподіваємося, що повсякденне життя може повернутися до нормального ритму якомога швидше, і ми продовжимо докладати всіх зусиль, щоб підготуватися до безпечних і надійних Ігор», сказали вони.

Раніше видання The Times повідомило, що влада Японії після переговорів вирішила, що Олімпійські ігри в Токіо треба скасувати через пандемію COVID-19.


Олімпіада в Токіо мала відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через ситуацію з коронавірусом її перенесли на 2021 рік. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі