Кордони всередині Європейського Союзу мають залишатися відкритими, але варто розглянути обмеження для несуттєвих поїздок, сказав президент Європейської ради Чарльз Мішель після віртуальної зустрічі лідерів ЄС. Про це пише Politico.

Для захисту ринку запропонували винятки. Вони будуть стосуватися робітників основних сфер і вантажів. Тому що повне закриття кордонів зашкодить економіці.

У понеділок, 25 січня 2021 року, Єврокомісія оприлюднить нові підходи до обмеження поїздок. Основна ідея в тому, щоб запровадити на карту поширення коронавірусу нову темно-червону зону. Її застосовуватимуть до тих країн, де значне поширення хвороби. Людям із цих регіонів потрібно буде здати тест на коронавірус перед вильотом або пройти карантин після прибуття. 

Також оголосять нові заходи безпеки для людей, які подорожують із третіх країн, до яких відноситься й Україна. Серед нововведень точно буде вимога пройти тестування перед поїздкою.

Країни ЄС також домовилися про можливе впровадження загальних стандартів сертифікатів про вакцинацію для медичних цілей. Однак поки не відомо, чи можна буде їх використовувати для подорожей.


У 2020 році країни ЄС запровадили карту з кольорами, де кожен колір означає рівень поширення коронавірусу. Наприклад, зелений (низький ризик), помаранчевий (середній ризик) і червоний (високий ризик).

Із весни 2020 року більшості українців заборонений в’їзд до ЄС. Існують винятки тільки для певних категорій громадян (наприклад, постійне проживання за кордоном, робота).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі