Президент США Джозеф Байден у перший день після присяги підписав низку указів, що скасовують рішення його попередника Дональда Трампа, пише ВВС.

Байден повернув країну до Всесвітньої організації охорони здоров’я та Паризької кліматичної угоди, яка вимагає скоротити шкідливі викиди в навколишнє середовище. 

Новий очільник Білого дому вже скасував указ свого попередника, який забороняв в’їзд у США з кількох переважно мусульманських країн. Також він зупинив будівництво стіни на кордоні з Мексикою, яку цілодобово будували до останнього дня президенства Трампа.

Крім того, Байден підписав указ, який забороняє міграційним органам намагатися видворити з країни людей, які прибули в США в дитинстві разом із батьками-нелегальними мігрантами. Адміністрація Трампа чотири роки намагалася позбутися цієї ініціативи Барака Обами, відомої як програма DACA, але програла в судах.


У липні 2020 року 45-й президент США Дональд Трамп офіційно повідомив Конгрес про вихід США із Всесвітньої організації охорони здоров’я.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі