В Україні запустили акцію з популяризації читання. Культурні та громадські діячі й урядовці поділяться книжками, які на них вплинули, а також розкажуть, що читатимуть своїм дітям у 2021 році.

За даними Українського інституту книги за 2020 рік, серед українців лише 8% читають щоденно, 38% – раз на місяць, а 19% населення – нерегулярні читачі. Показники залишаються низькими, на рівні 2018 року. Хоча 90% українців вважають, що читання сприяє саморозвитку.

«Завдяки акції ми хочемо, щоб про книги казали всюди: по телевізору, у ЗМІ, у соцмережах. З вуст авторитетних українців із великою аудиторією. Що більше ми говоримо на тему читання, то більше людей зможуть знайти своїх авторів і свої книги. І тоді в них з’явиться звичка читати», – пояснив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Добірки книг від учасників акції будуть зібрані під хештегом #Читай_досягай у Facebook та Instagram.

До акції закликають долучитися всіх охочих й показати українцям «взаємозв’язок між читанням і життєвими здобутками та заохотити читати більше книг, щоб досягти нових звершень».


Літературний критик Євгеній Стасіневич обрав для The Village Україна найбільш знакові, як на нього, художні книжки 2020 року. А тут читайте про те, які книжки вийдуть в Україні у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі