Через пандемію коронавірусу 60% французів намагаються пересуватися пішки або на велосипеді. Про це повідомляє видання BFMTV із посиланням на дослідження Обсерваторії розвитку мобільності.

52% жителів Франції кажуть, що уникають громадського транспорту через те, що пасажири ігнорують карантинні заходи безпеки. Проти попереднього дослідження кількість пішоходів і велосипедистів зросла на 22% і 6% відповідно, пише BFMTV.

Водночас кількість людей, які користуються міським транспортом зменшилася на 10%, а кількість користувачів таксі впала на 5%. Водночас на 3% збільшилася частка французів, які вирішили їздити власними машинами. 


Обсерваторія розвитку мобільності провела опитування в жовтні 2020 року серед 4500 людей віком від 18 до 75 років.

Під час пандемії у Франції зросли продажі на ринку велосипедів. Зокрема, якщо зазвичай упродовж року продажі збільшуються на 10%, то у 2020 році вони зросли на 117%. Загалом під час карантину велорух країни пожвавився на 50%.

У травні 2020 року Франція вирішила виділити 20 мільйонів євро, щоб заохотити людей їздити на велосипедах. Проєкт ініціювали, щоб різко не зріс рівень забруднення після виходу з карантину.

Крім того, з 1 січня 2021 року в країні почали реєструвати всі нові велосипеди та вносити їх у єдину електронну базу. Це зробили для того, щоб боротися з крадіжками. Щороку у Франції викрадають майже 300 тисяч велосипедів. Водночас знаходять тільки 100 тисяч. А власникам повертають 7 тисяч.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі