У Києві планують реконструювати площу Перемоги біля Цирку й Амурську площу в Голосіївському районі, на вулиці Васильківській. Про це стало відомо з сисеми Prozorro.

«Центр організації дорожнього руху» оголосив тендери на розробку проєктів. Попередньо ціна кожного з проєктів реконструкції становитиме майже 6 мільйонів гривень. 

Під час ремонту планують облаштувати інфраструктуру для пішоходів і велосипедистів. Зокрема, «Хмарочос» пише, що для пішоходів мають зебезпечити: 

 покриття дороги тротуарною безфасковою плиткою;

 тактильну плитку для людей з інвалідністю;

 зниження бордюрів у рівень із проїжджою частиною; 

 облаштування водовідведення на пішохідних переходах, велопереїздах і зупинках громадського транспорту;

 оновлення LED-освітлення;

 облаштування підвищених острівців безпеки;

 розміщення делініаторів і болардів; 

 встановлення направляючої огорожі для пішоходів.

Для велосипедистів запланували:

 велодоріжки й велопарковки;

 дублюючі світлофори;

 стійки на переходах;

 розділові смуги між велодоріжкою та тротуаром (шириною 25 сантиметрів);

  винести ліхтарі за межі велодоріжок і тротуарів; 

 нове освітлення.

Також передбачені зміни для громадського транспорту. Зокрема, хочуть розширити дорожні смуги для громадського транспорту, поліпшити покриття на зупинках, а також облаштувати касельські бордюри на зупинках. Це підвищені бордюри, які дають змогу автобусу наблизитися до зупинки так, щоб не було зазору.


На вулиці Хрещатик проведуть капітальний ремонт. Розробляють проєкт, потім готуватимуть робочу документацію, але, чи розпочнеться реконструкція вулиці у 2021, не відомо. Оновлюватимуть вулицю комплексно. Зокрема, поліпшать інфраструктуру для велосипедистів і пішоходів, замінять покриття дороги та тротуарів, освітлення, а також відремонтують інженерні мережі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія