У Києві з 18 до 20 січня годуватимуть котів і собак, щоб допомогти їм вижити в морози.

Благодійний фонд «Постраждалі діти війни» надасть корм, а комунальне підприємство «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» доставить його до тих локацій, де мешкає найбільше безпритульних тварин. За три дні мають відвідати приблизно десяток місць.

«За такої погоди їжа є однією з головних умов їхнього виживання», – пояснила керівниця міської ветклініки Наталя Мазур.

Ось декілька правил, як самостійно допомогти тваринам у морозну погоду:

 не проходьте повз, якщо бачите травмовану тварину. Тварина, яка не може рухатися, швидко замерзає за низьких температур. Тому, якщо ви побачили таку тварину, звертайтеся за номером +38 (044) 366-69-99.

 за можливості підгодовуйте тварин чимось теплим, наприклад, теплою кашею чи хоча б залитим теплою водою сухим кормом. Гаряче харчування допоможе тварині адаптуватися до морозів і підвищить шанси на виживання.

 не проганяйте тварин із теплих місць, де вони можуть хоч трішки зігрітися. Якщо є можливість, облаштуйте для них «домівки», навіть коробка з фанери або картону захистить їх від холодного вітру та снігу.

 Допоможіть тваринам у притулкам, адже там теж мерзнуть тварини, бо вольєри знаходяться на вулиці, привезіть туди теплі светри й ковдри, якими можна їх накрити.


«Київська міська лікарня ветеринарної медицини» – це комунальне підприємство, яке опікується безпритульними тваринами в столиці. Читайте репортаж The Village Україна з одного із відділів клініки, де тримають та лікують вуличних котів і собак.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Центр захисту тварин, Facebook