З 18 січня Велика Британія вимагатиме довідку про негативний тест на COVID-19 від усіх, хто приїздить до країни, щоб «захиститися від ще невиявлених штамів» коронавірусу, сказав прем’єр Британії Борис Джонсон.

Можливість приїхати з країн із кращою ситуацією без тесту припинить діяти з 4 години ранку 18 січня. Такі вимоги діятимуть щонайменше до 15 лютого, уточнив прем'єр.

«Саме тому, що ми сподіваємося на вакцину, і через ризик, який становлять (для її ефективності) нові штами з-за моря, ми повинні вдатися до додаткових кроків, щоб не впустити ці штами в країну», сказав Джонсон.

До середини лютого 2021 року має завершитися вакцинація найбільш вразливих груп. Тоді можна буде розглянути послаблення деяких обмеження.

Про зміни для туристів з України також попередило посольство Британії. Там пояснили: якщо у мандрівника немає результату про негативний тест на коронавірус, його можуть не пустити до літака або оштрафувати на 500 фунтів стерлінгів після прибуття до Британії.

У Англії діє жорсткий локдаун. Людям дозволено виходити з дому лише з найважливіших причин: за продуктами, для спортивних вправ або на роботу, якщо вони не можуть працювати дистанційно. Схожі обмеження з певними місцевими відмінностями діють у Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії.


Новий штам коронавірусу з’явився у Великій Британії ще у вересні 2020 року, проте відомо про нього стало в середині грудня. Вчені з’ясували, що він є більш заразним, ніж «звичайний» вірус SARS-CoV-2. Проте немає свідчень, що він є більш небезпечним для життя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі