З 14 січня 2021 року компанія Google тимчасово блокуватиме всю політичну рекламу, щоб уникнути можливого насильства, повідомляє видання Axios з посиланням на електронний лист корпорації.

Google забороняє розміщувати рекламу про вибори в США, їхні підсумки, інавгурацію Джо Байдена, імпічмент Дональда Трампа, захоплення Капітолію або будь-які інші заплановані протести в США.

Обмеження діятиме мінімум до 21 січня. Воно стосується таких платформ: Google Ads, DV360, YouTube і AdX Authorized Buyer.


6 січня 2021 року прихильники 45-го президента США Дональда Трампа ввірвалися в Капітолій, де Конгрес мав затвердити результати президентських виборів і визнати перемогу Джо Байдена. Вони хотіли зірвати засідання в Конгресі. Чотири протестувальники загинули. Щонайменше 14 співробітників поліції отримали поранення.

Трамп записав відеозвернення, у якому закликав своїх шанувальників розходитися по домівках й одночасно повторив свою тезу про фальсифікацію виборів. Facebook, YouTube і Twitter видалили це відео. Пізніше Facebook і Twitter взагалі заблокували акаунт Трампа.

13 січня Палата представників США вдруге оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу. Його звинуватили в підбурюванні американців до штурму Капітолію. Далі рішення має розглянути Сенат, повідомляє ВВС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Steven Portnoy, Twitter