Локдаун в Україні продовжать, якщо після 24 січня буде «надкритична ситуація» з хворими на COVID-19, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі «1+1».

«Якщо буде різке зростання захворюваності на коронавірус. Ідеться про можливості медичної системи. Якщо ми прив’язуємося до кількості, то це приблизно 30 тисяч хворих. Утім це й кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання, з якою швидкістю воно відбувається», – пояснив Степанов.

Він уточнив, що після завершення локдауну в країні діятиме звичайний (адаптивний) карантин, а рішення про посилення обмежень ухвалюватимуть залежно від епідеміологічної ситуації.

«У нас в країні на сьогодні карантин встановлений до 28 лютого з певним періодом посилених обмежень від 8 до 24 січня. Починаючи від 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, це стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді залежно від епідеміологічної ситуації визначають той чи той рівень обмежень», – сказав Степанов.


12 січня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що існують підстави для продовження жорстких карантинних обмежень після закінчення чинного наразі локдауну (з 8 до 24 січня). Серед них – масові святкування новорічних свят, під час яких люди активно переміщувалися по країні, і сезонне збільшення кількості хворих на грип.

З початку пандемії в Україні зареєстрували понад мільйон інфікованих коронавірусом. Від ускладнень померли 20 214 громадян.

Щоб зменшити розповсюдження COVID-19, з 8 до 24 січня в Україні діє локдаун.

Як під час локдауну працюють кафе, магазини, транспорт і сфера послуг, читайте в інструкції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі