Через пандемію пасажиропотік у київському метро за рік знизився на 56%: у 2020 році підземкою скористалися 279,5 мільйона пасажирів, що на 215,8 мільйонів менше, ніж у 2019 році, повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Епідемія коронавірусу й карантинні обмеження відбилися на кількості перевезених у минулому році пасажирів», – підкреслив Густєлєв.

 «Червона» лінія за рік перевезла майже 114 мільйонів людей. Найбільш завантаженими протягом року були станції «Академмістечко» (12,5 мільйона пасажирів) і «Лісова» (11,5 мільйона пасажирів), найменше – «Дніпро» (555 тисяч).

 «Синя» лінія перевезла 97,7 мільйона пасажирів. Найбільш завантаженою була станція «Мінська» (9,3 мільйона), найменше – «Поштова площа» (2,6 мільйона).

 «Зелена» лінія метро перевезла 67,8 мільйона пасажирів. Найбільш завантаженими були станції «Лук’янівська» (7,8 мільйона) і «Видубичі» (6,7 мільйона), найменше – «Червоний хутір» (мільйон пасажирів).


У Саудівській Аравії побудують місто без доріг, що дозволить не використовувати автомобілі й не провокувати викиди CO2. Єдиним транспортом буде підземне метро, до якого з будь-якої точки міста можна дійти пішки за 5 хвилин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинкаThe Village Україна