У Києві розробили віртуальну версію клубу Closer – CLSR VR. Сам клуб не має відношення до ініціативи, однак контактував із розробниками під час створення проєкту, пише БЖ.

Як і в реальних закладах, тут відбуватимуться спеціальні події з прямими трансляціями та ексклюзивними dj-сетами.

«Ми витратили багато особистих ресурсів на створення цього проєкту і зараз він у відкритому доступі. Але ми вже готуємо навчальний контент про те, як створювався простір і які інструменти були використані, і він буде доступний для передплатників», – каже один із засновників проєкту Ігор Кувь.

На майданчик CLSR VR згодом планують додати онлайн-версії інших клубів та об’єднати їх порталами.

«На створення проєкту мене надихнула скасована подія Burning Man 2020 року, яку мені пощастило відвідати у віртуальної реальності. Основна ідея – побувати в улюбленому місці, коли фізично такої можливості немає», – каже Кувь.

Щоб відвідати віртуальний клуб, потрібно зареєструватися у додатку Altspace (altvr.com) і перейти в CLSR VR. Для максимального занурення рекомендують використовувати VR-окуляри.

Підтримати проєкт можна на платформі для донатів Patreon. Тим, хто зробив внесок, надають інформацію про те, як і якими інструментами створювався онлайн-клуб.


У грудні 2020 року Closer зібрав 34 тисячі євро благодійних внесків, щоб не закритися через карантин: цієї суми не вистачало на погашення боргів за оренду та комуналку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: CLSR VR