Україна відправить у лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров’я зразки для виявлення нового штаму коронавірусу, як цього вимагає ВООЗ, розповів головний санлікар Віктор Ляшко агентству «Інтерфакс-Україна».

Зразки зберуть від хворих із підозрою на COVID-19 на територіях зі значним рівнем поширення інфекції, від пацієнтів із важким перебігом хвороби, а також людей, які нещодавно їздили до Великої Британії. Їх відправлять 19–21 січня в певну лабораторію, яка діє на базі клініки «Шаріте» в Берліні.

Зразки передадуть, бо до цього закликає Всесвітня організація охорони здоров’я. ВООЗ намагається дослідити циркуляцію нового штаму коронавірусу у світі, пояснив Ляшко.

У середньому Україна направлятиме 150–200 зразків на місяць для визначення британського штаму коронавірусу, що мутував.


Більш заразний штам коронавірусу вперше виявили у Великій Британії, а згодом знайшли ще в понад 30 країнах, зокрема Нідерландах, Франції, Швеції, Іспанії, Данії, Німеччині, Італії, Канаді, Австралії, США, Туреччині.

Учені з’ясували, що він є більш заразним, ніж «звичайний» вірус SARS-CoV-2. Проте немає свідчень, що він є більш небезпечним для життя.

Усе, що про відомо про мутований штам коронавірусу, читайте тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі