У річницю авіакатастрофи літака «Міжнародних авіаліній України» в Ірані у парку «Вербовий гай» в Києві відкрили меморіальну композицію на місці, де буде сквер пам’яті загиблих, повідомляє МЗС.

На території скверу вже встановили пам’ятник жертвам авіакатастрофи – сірий гранітний камінь, на якому прикріплено табличку із написом «PS 752» й датою 08.01.2020.

Під час церемонії вшанування пам’яті загиблих тут розмістили екран, на якому показували їхні фото.

Протягом 2021 року сквер буде розбитий за проєктом архітектора, який виграв конкурс. 

«Я думаю, уже навесні ви зможете побачити роботи з озеленення цього скверу, і впродовж 2021 року ми обов’язково завершимо його будівництво», – розповів президент МАУ Євген Дихне, передає «Укрінформ».

На церемонії були рідні та члени сімей загиблих членів екіпажу рейсу PS752, представники авіакомпанії МАУ й інших міністерств і відомств, представники посольств Канади, Великої Британії, Афганістану, а також посол Швеції Тобіас Тиберг.


Літак Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України», який виконував рейс PS752 (Тегеран – Київ), збили над Іраном 8 січня 2020 року. Усі 176 людей на борту загинули. Українців у літаку було 11, із них 9 – члени екіпажу.

31 грудня 2020 року Іран передав Україні проєкт технічного звіту щодо причин катастрофи літака. Україна має 60 днів, щоб внести до звіту зауваження та пропозиції. Після цього Іран матиме ще місяць на його доопрацювання. Звіт оприлюднять лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Софія Шовікова, пресслужба МЗС.