Дозвільних документів на будівництво багатоповерхівки на вулиці Кловський узвіз, через яке зруйнували спортивний майданчик і планують знести відділення Пенсійного фонду, Департамент з питань державно-архітектурно будівельного контролю міста Києва не видавав і не реєстрував. Про це Департамент повідомив у відповідь на запит The Village Україна.

Водночас там пояснили, що займаються дозволами на будівництво незначного (CCl) та середнього (СС2) класу наслідків відповідальності. А це будівництво зі значним класом (СС3), тому його має контролювати Державна архітектурно-будівельна інспекція України.

«Виконання дозвільних функцій у будівництві щодо об'єктів будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів iз значними (СС3) наслідками та перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на об’єктах будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів iз значними (СС3) наслідками, здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», – ідеться в повідомленні. 

Також у Департаменті та КМДА повідомили, що звернень чи скарг щодо будівництва на вулиці Кловський узвiз, l4-A, їм не надходило.

Саме за цією адресою було відділення Пенсійного фонду, яке тепер зачинене. Громадян приймають на вулиці Крутий узвіз, 4.


Напередодні Нового року активіст Костянтин Коваленко у своєму Facebook повідомив про підготовку до будівництва нової багатоповерхівки на вулиці Кловський узвіз. За його словами, через це зруйнували спортивний майданчик і планують знести відділення Пенсійного фонду. Мешканці прилеглих вулиць вимагають від міської адміністрації відреагувати на ситуацію, додав він.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО Й ОБКЛАДИНКА: Костянтин Коваленко