31 грудня 2020 року Іран передав Україні проєкт технічного звіту щодо причин катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані, повідомив у коментарі «Суспільному» заступник очільника МЗС Євгеній Єнін.

Звіт передали «з п’ятої спроби», уточнив він. Документ вивчають.

Україна має 60 днів, щоб внести до звіту зауваження та пропозиції. Після цього Іран матиме ще місяць на його доопрацювання. Звіт оприлюднять лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

«Зарано щось коментувати по звіту, поки що є факт його отримання, далі аналіз покаже, наскільки він нас задовільняє з погляду об’єктивності та неупередженості», пояснив Єнін.


Наприкінці грудня 2020 року в Ірані заявили, що виплатять компенсацію в розмірі 150 тисяч доларів сім’ям кожного із загиблих у катастрофі літака МАУ в Тегерані. Тоді в українському МЗС редакції The Village Україна повідомили, що розмір компенсацій мають визначити спільно.

Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України» розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані. Аварія сталася зранку, 8 січня. Він летів за рейсом Тегеран – Київ. На борту було 176 людей, усі вони загинули. Українців у літаку було 11 осіб, з них 9 – члени екіпажу. Пізніше оприлюднили список загиблих членів екіпажу літака й пасажирів унаслідок авіакатастрофи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Офіс президента