У новорічну ніч у Києві травмувалися кілька тварин, які злякалися феєрверків, пише «Вечірній Київ».

На вулиці Олени Теліги пес упав з пішохідного мосту. Волонтери з «Команди порятунку тварин Києва» відвезли його до ветеринарної клініки. Ще один собака, який злякався феєрверків, утік від господарів і потрапив під колеса авто на проспекті Любомира Гузара. З чисельними травмами тварину доставили у ветклініку.

Зоозахисники також рятували наляканих котів, які ховалися в різні щілини або залазили на дерева.

У найбільшому в Україні притулку для бездомних тварин «Сіріус», що розташований поблизу Києва, від зупинки серця помер молодий пес. 

«Собаки божеволіють після кожного вибуху, роздирають зубами сітку, вигризають дошки та вибираються з вольєрів, біжать світ за очі. Уранці працівники годинами збирають, ловлять тварин, часто поранених, надають допомогу та ремонтують наші й без того багатостраждальні вольєри», — розповіла директор притулку Олександра Мезінова.


У Києві заборонений запуск феєрверків і салютів до закінчення війни на Донбасі. Цією забороною жителі столиці щороку нехтують, але поліція ніяк не реагує, тому що немає кримінальної чи адміністративної відповідальності за таке порушення. 

Також феєрверки шкодять здоров’ю людей, тварин і забруднюють довкілля. Чому не варто їх запускати, читайте в матеріалі The Village Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі