Понад 2500 людей у Франції взяли участь у новорічному рейві, що тривав понад дві доби, пише ВВС. Поліція так і не змогла розігнати нелегальне масове зібрання.

Незаконний рейв розпочався 31 грудня 2020 року у складських ангарах міста Льєрон на північному заході Франції попри те, що у країні тривала заборона на масові зібрання через пандемію.

Поліція спробувала розігнати зібрання, що привело до сутичок. Гості рейву підпалили автівку та кидали предмети у правоохоронців. Щонайменше троє офіцерів отримали поранення.

Після невдалої спроби припинити вечірку, поліція 1 січня 2021 оточила кордоном ангари, де тривав рейв. Коли гості покидали вечірку, поліцейські зупиняли їх та штрафували. Загалом виписали більше 1200 штрафів за недотримання комендантської години, відсутність маски та відвідування незаконних зібрань.

Вечірка завершилася вранці 2 січня 2021 року, коли рейвери самі почали залишати її. Французька поліція вилучила звукову апаратуру та розпочала слідство.


Франція запровадила суворі карантинні обмеження перед Новим роком, включаючи комендантську годину з 20:00 до 06:00. Поліції наказали припиняти підпільні вечірки, штрафувати учасників та визначати організаторів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі