Українська студія дизайну Balbek Bureau спроєктувала інклюзивний довідник SIDAA (Social Impact Design and Architecture). Це проєкт, який допоможе архітекторам адаптувати чи створити з нуля інклюзивний безбар’єрний простір.

Видання призначене для дизайнерів, архітекторів, будівельників, менеджерів, а також власників будівель.

У довіднику адаптували державні будівельні норми для зручного користування, також там є поради щодо будівництва.

Довідник укладали за принципами інклюзивного універсального дизайну. «Це можливість повноцінного користування середовищем для всіх людей: високих і низьких, швидких та повільних, батьків з малюками у візках, дорослих людей і людей з інвалідністю», – пояснюють у Balbek Bureau.

У першій частині довідника зібрали поради щодо універсального підходу проєктування будівель для доступу маломобільних груп населення, а в другій розбирають інклюзивну адаптацію середовища для людей із порушеннями зору та слуху.⠀

Над довідником працювали архітектори: Анастасія Партика, Аліна Вовкотруб, Валерій Стефанов, Ірина Носова. Куратор проєкту – Слава Балбек.

У Balbek Bureau обіцяють продовжувати працювати над подібними проєктами.


У грудні Balbek Bureau отримала нагороду Best of the Year від видання Interior Design Magazine за дизайн нейл-бару Say No Mo в Києві. Українська студія виграє її вперше.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: Balbek Bureau