Попри зменшення кількості нових випадків COVID-19, Міністерство охорони здоров’я не буде ініціювати скасування чи перенесення локдауну з 8 по 24 січня. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Це пов’язано з прогнозованим зростанням поширення коронавірусу після новорічних свят, а також з очікуваним піком захворюваності на грип, який традиційно припадає на кінець січня-лютого», – сказав Степанов.

Додав: «Щоб медична система змогла повною мірою надавати медичну допомогу, важливо підійти до цього етапу з максимально низьким показником завантаженості лікарень».

9 грудня уряд офіційно вирішив, що черговий локдаун в Україні запровадять з 8 по 24 січня уже 2021 року.

Водночас зараз в Україні спостерігається значне зниження кількості нових випадків COVID, а відповідно й тестувань на коронавірус. За минулу добу до лабораторій МОЗ надійшло лише приблизно 4 тисячі зразків, кажуть у МОЗ.

На питання The Village Україна, чи не ефективніше було б запровадити локдаун раніше, а не в січні, Степанов в інтерв’ю нам відповів:

«З погляду епідеміології, якби ми хотіли отримати 0 хворих, тоді треба було б запровадити повний локдаун, коли нічого не працює й усі сидять удома. Чи вижила би країна в таких умовах? Навряд чи. Люди залишилися б без роботи й не мали б на що жити. Саме тому запровадили локдаун так, як запровадили. Ми впевнені у своїй стратегії. Вона неодноразово доводила те, що ми все робимо правильно. Стратегія з адаптивного карантину спрацювала. Ви ж бачили, що Європа вже почала палахтіти, а в нас не було таких цифр».


Повне інтерв’ю міністра охорони здоров’я Степанова The Village Україна читайте тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі