В Євросоюзі розпочали масову вакцинацію населення від коронавірусу, повідомляє Associated Press.

Щеплення роблять людям похилого віку, медикам і політикам. У Чехії одними з перших отримали вакцину 95-річна ветеранка Другої світової війни Емілі Репікова та прем'єр країни Андрій Бабіш.

Paní Emilie Řepíková. Válečná veteránka, 95 let. Je jednou ze šesti stovek žen a 12 tisíc dobrovolníků volyňských Čechů,...

Опубліковано Andrej Babiš Неділя, 27 грудня 2020 р.

В Італії провакцинували низку медиків римської лікарні Спалланцані. У Польщі першою вакцину отримала головна медсестра Центральної навчальної лікарні МВС у Варшаві Аліція Якубовська. Після неї щепили ще чотирьох медиків.

У Німеччині перші щеплення провели 26 грудня. Їх зробили мешканцям та персоналу одного з будинків для престарілих у місті Гальберштадт (земля Саксонія-Ангальт).

Водночас у Європолі попередили, що шахраї вже почали пропонувати «вакцину від коронавірусу» онлайн, при цьому подібні фальшиві препарати можуть бути небезпечними для здоров'я людини. Європол повідомив про це державам-членам Євросоюзу та закликав пильнувати ситуацію.


Для щеплень у ЄС використовують препарати від Pfizer і BioNTech. 21 грудня Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) схвалило використання цієї вакцини. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що вакцин має вистачити для 450 мільйонів населення ЄС та країн, що входять до Європейської економічної зони. Кожна держава сама вирішує, хто отримає щеплення першочергово.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі