У березні 2021 року проведуть аукціон на придбання нових вагонів та поїздів для київського метро, йдеться на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку.

Аукціон пройде двома етапами. Під час першого планують купити п’ять поїздів метро з п’ятьма відокремленими вагонами у складі. Під час другого – також п’ять поїздів із міжвагонним проходом.

Тендер відбудеться 11 березня 2021 року.


Оновлення вагонів і поїздів метро фінансується кредитом від ЄБРР. Банк надав Києву 50 мільйонів євро на закупівлю 50 вагонів метро. У місті вважають, що додаткові поїзди забезпечать швидше та якісне переміщення містом на метро. Також це дозволить зменшити навантаження на наземний транспорт.

У метро Києва перевантаженість станцій утричі більша, ніж у Європі. На одну станцію метро в місті припадає 56,7 тисяч людей. У Європі цей показник – 20 тисяч осіб. Загалом у Київського метрополітену 821 вагон, а щоденно в годину «пік» на лінії випускають 546 вагонів.

Через пандемію коронавірусу завантаженість метро в Києві впала до 40% від максимально можливого пасажиропотоку. Хоча кількість пасажирів зменшилася, усе ще є проблема завантаженості метро.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна