Для в'їзду в Туреччину всі іноземці, зокрема, туристи, повинні мати негативний результат тесту на коронавірус, повідомляє видання Anadolu з посиланням на міністра охорони здоров’я Туреччини Фахреттіна Ходжа.

З 28 грудня 2020 року нововведення почне діяти для тих, хто прибуває в країну повітряним транспортом, а з 30 грудня для тих, хто приїжджає наземним.

ПЛР-тест повинен бути зроблений не більш ніж за 72 години до перетину кордону. Без тесту пасажири не зможуть сісти в літак. Якщо ж іноземець перетинає кордон наземним транспортом, то зможе зробити тест на кордоні. У разі відмови іноземця відправлятимуть на 14-денний карантин.  

Уведення обов'язкового  ПЛР-тесту пов'язанана з поширенням нового штаму  коронавірусу у Великій Британії, Данії та Південній Африці, пояснив міністр. Вимога негативного ПЛР-тесту діятиме до 1 березня 2021 року.


За час пандемії в Туреччині на коронавірус захворіли більше двох мільйонів людей. З них – понад 19 тисяч померли. Зараз в країні хворіє 128 081 людина. У вересні 2020-го Туреччина посилила карантин через ріст кількості інфікованих коронавірусом. Зокрема, маски зобов’язали носити навіть на пляжах.

Уперше новий штам коронавірусу зафіксували 14 грудня 2020 року у Великій Британії. Цей штам COVID-19 може бути на 70% заразнішим, ніж первинний. Через це понад 20 країн обмежили транспортне сполучення з Великою Британією. Новий штам COVID-19 виявили також у Нідерландах, Італії, Данії й Австралії. Схожу мутацію зафіксували в Південній Африці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі