У Києві у ніч на 23 грудня комунальники почали демонтаж прибудови ресторану «Хурма», що біля станції метро «Золоті ворота». Але демонтаж не відбувся, бо комунальникам почали перешкоджати невідомі, йдеться у сюжеті телеканалу «Київ».

За даними каналу, прибудова встановлена на тротуарі, а це є комунальною власністю міста.

Однак, представник ресторану заявляє, що земля належить власнику закладу і була викуплена ще 15 років тому. У закладі також заявляють, що у комунальники не мають відповідних документів для демонтажу.

Літній майданчик закладу «Хурма» у центрі Києві / «Хурма»

Комунальники ж кажуть, що демонтаж був законним і що у них були усі необхідні документи, зокрема, рішення суду, що дозволяло демонтаж.

За даними каналу, право на демонтаж прибудови підтвердила і комісія техногенно-екологічної небезпеки КМДА після звернення метрополітену, який вказав, що споруда може призвести до небезпечної ситуації, бо розташована упритул до входу/виходу зі станції.

Літній майданчик створює небезпеку, бо розташований на шляхах евакуації пасажирів метрополітену та біля важливих інженерних комунікацій.

Демонтувати літній майданчик закладу «Хурма» влада міста намагається останні 4 місяці, та досі невдало. Ресторан зараз не працює.


Власників незаконних МАФів у Києві попереджатимуть про демонтаж: на спорудах розміщуватимуть спеціальні наліпки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі