Український уряд не планує обмежувати авіасполучення з іншими країнами на період свят, зокрема й із Великою Британією, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Я хочу запевнити, що таких планів немає. Уряд розуміє, що люди налаштувалися на свята, і не планує запроваджувати якісь обмеження на авіасполучення», – сказав він.

Закривати авіасполучення з Великою Британією, де виявили новий штам коронавірусу, також не планують припиняти, бо воно «зведене до критичного мінімуму», додав міністр.


19 грудня прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що новий штам коронавірусу, який виявили в країні, може бути на 70% більш заразним, ніж первинний. Підтверджень, що новий штам є більш небезпечним для здоров’я, поки немає. У ВООЗ обіцяють інформувати інші країни, коли дізнаються більше про новий штам.

Водночас десятки країн після інформації про новий штам коронавірусу обмежили сполучення з Великою Британією. Міністр інфраструктури Владислав Криклій 21 грудня повідомив, що Україна поки не планує закривати авіасполучення з Великою Британією.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі