Український уряд вирішив не закривати авіасполучення з Великою Британією вслід за іншими країнами, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Між Україною й Великою Британією діє візовий режим, що обмежує кількість пасажирів між країнами. А зараз українці переважно повертаються з навчання закордону на різдвяні канікули, пояснив він.

«Будемо вести моніторинг ситуації з COVID-19 у Великій Британії й у разі необхідності змінимо це рішення», – уточнив Криклій.


20 грудня прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що новий штам коронавірусу, який виявили в країні, може бути на 70% більш заразним, ніж первинний. Підтверджень, що новий штам є більш небезпечним для здоров’я, поки немає. У ВООЗ обіцяють інформувати інші країни, коли дізнаються більше про новий штам.

Майже 30 країн припинили сполучення з Британією. Це Нідерланди, Бельгія, Ірландія, Італія, Німеччина, Франція, Болгарія, Португалія, Ізраїль, Чехія, Австрія, Латвія, Литва, Естонія, Румунія, Швейцарія, Швеція, Хорватія, Австрія, а також Канада, Аргентина, Чилі, Колумбія, Саудівська Аравія, Іран, Марокко та Кувейт. Деякі країни вводять обмеження на добу чи дві, інші – на невизначений термін.

Раніше новий штам коронавірусу виявили також у Нідерландах, Італії, Данії й Австралії. Схожу мутацію зафіксували в Південній Африці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі