Донецька й Луганська області ввійшли в перелік найнебезпечніших регіонів для подорожей. Решта України отримала середній рівень небезпеки. Такі дані опублікувала міжнародна організація International SOS.

Російська військова агресія в окремих районах Донецької та Луганської областей триває з квітня 2014 року. З квітня 2018 року у регіоні діє режим Операції Об'єднаних сил (ООС).

Ілюстрація: International SOS

З 14 квітня 2014 року до 31 липня 2020 року загальна кількість жертв військової агресії становить 42-44 тисячі людей. З них – більше 13 тисяч убитих, повідомило Управління верховного комісара ООН із прав людини у відповідь на запит «Радіо Свобода».

International SOS склала карту Travel Risk Map. Там усі країни поділені на п’ять категорій небезпеки: незначний рівень небезпеки (зелений колір), низький, середній, високий та екстримальний (бордовий). 

Найнебезпечнішими для подорожей назвали Ірак, Афганістан, Сирію, Сомалі й Лівію. Також не радять відвідувати Малі та Південний Судан, західні регіони Конго та схід Нігерії. 

Найбільш безпечними для подорожей стали Данія, Фінляндія, Ісландія.


International SOS – це міжнародна організація, що займається питаннями безпеки й охорони здоров’я в усьому світі. Аналітики організації оцінюють держави, зважаючи на кілька показників. Зокрема, політичну нестабільність (ризик тероризму, мітингів, воєн), соціальні коливання, а також кількість злочинів насильницького характеру. 

У 2019 році найнебезпечнішими для подорожей за всіма показниками визнали Лівію, Афганістан, Сомалі та Сирію. А найкращими для подорожей стали Норвегія, Фінляндія й Ісландія.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі